Jeugdschaak sinds 1985

Wanneer?

Elke zondagvoormiddag van 10:00 tot 12:00 u (volgens kalender) staat een team van 5 lesgevers klaar voor de opleiding. We werken stap voor stap in kleine groepjes volgens niveau rond een bepaald thema, waarbij een aantal oefeningen worden gemaakt. Daarna kan iedereen de aangeleerde technieken toepassen op het schaakbord.

Het schaakseizoen loopt van september tot eind mei. Men kan enkel instappen in september.

Wie?

Alle kinderen vanaf het tweede leerjaar (6-7 jaar).

Waar?

klaslokaal in oorspronkelijke vleugel van de sporthal (1° verdieping), Sporthal “De Ponte”, Sportlaan 3, 8700 Tielt

Lidgeld

Jaarlijks : € 60 per kind.

Doelstelling

Wij laten de kinderen proeven van het spel “schaken”. Bij elke zet hebben ze tal van keuzemogelijkheden. De kinderen moeten telkens proberen de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen om de beste zet te vinden. Ze leren rekenen, juist beslissen, structureren enz. Daarnaast ontwikkelen ze attitudes zoals geconcentreerd en beheerst werken, plannen, volharden en geduldig zijn. De kinderen krijgen ook meer respect en zelfvertrouwen. Allemaal eigenschappen die we goed kunnen gebruiken in het latere leven.

Uw lesgevers

  • Stap 1 : Koen Van De Moortel 
  • Stap 2 : Ilse Daels & Emma Daels
  • Stap 3 & 4: Rune Vansteenhuyse
  • Stap 5 en 6 : Freddy Callens & Brant Delafontaine

Toernooien

Elke jeugdspeler kan vrijwillig deelnemen aan vriendschappelijke en provinciale toernooien (volgens kalender). Geselecteerden kunnen deelnemen aan Vlaamse of Belgische kampioenschappen. Gevorderde jeugdspelers spelen in ons clubkampioenschap op vrijdagavond bij de volwassenen en interclubwedstrijden op zondagnamiddag.